Строеж на къща

Писнало ви е да живеете между четири стени в панелно жилище?

Искате да избягате от сивотата на големия град, да си построите къща с двор на тихо и спокойно място? Идеята ви е чудесна, но преди да започнете реализацията й се запознайте с етапите при строеж на къща

На първо място е изборът на парцел. Ако имате собствен парцел и желаете да застроите именно него, то отговорът на този въпрос ясен. Ако трябва да закупите парцел, решете къде точно да бъде той. Много важно е дали парцела е урегулиран поземлен имот (УПИ) или не е. В случай че парцелът е извън регулация, вие може да получите виза, но няма да получите разрешение за строеж. За да стигнете до финален етап на строеж, т.е имота да бъде узаконен и въведен в експлоатация, парцелът, който купувате трябва да е урегулиран или в случай, че не е – да може да се урегулира.

Поинтересувайте се каква е структурата на земята върху която ще строите! Наличието на свлачища също е от голямо значение.

Ако вече сте харесали парцел, проверете в съответната община какъв е статута на земята, какво може да се строи на този парцел  - площ, отстояния, етажност. Проверете в кадастралния план за подземни съоръжения – кабели, тръбопроводи и др, а в надземния кадастрален план проверете дали няма електропроводи с високо напрежение. Много важно е от съответното електроразпределително дружество да ви потвърдят, че имота може да бъде свързан с електро разпределението. Не е маловажен и въпроса с водопровода и канализацията.

Запознайте се със собственика на земята и поискайте от него копие от Нотариалния акт, удостоверяващ собствеността върху парцела.

Ако сте решили да купите парцел с постройка в него – стара къща за бутане или нова къща, проверете дали в нотариалния акт правото на собственост върху тази къща е установено със срок и дали къщата и земята са на двама различни собственици.

Според Чл. 65. от Закона за собствеността : „ Когато правото на собственост върху постройката е установено със срок, след изтичането на срока собствеността върху сградата преминава безвъзмездно върху собственика на земята.”

Намерете  добър архитект и проектант, които да изготвят Архитектурен проект – архитектурен план, конструктивни планове, ВИК, електро разпределение и съпътстващите ги количествени сметки. Това, което още е необходимо да направите е:

Виза с граници, в които може да се строи геодезична снимка на мястото и наклоните в него количествена оценка от проектантите – много важно е да изискате такава, за да сте наясно колко и какво ще е необходимо за строежа на Вашата къща.

Следваща стъпка е узаконяването на строежа.

След като сте приключили и с узаконяването, идва ред на грубия строеж. За да получите оферта за груб строеж на вашата къща или оферта за строеж до ключ, изпратете ни горепосочените планове на имейл bildremont@gmail.com или се свържете с нас на телефон 0888 26 27 28, за да уговорите среща с наш представител. Ние ще отговорим на всички ваши въпроси относно предстоящото строителство.

След завършване на грубия строеж е необходимо да получите удостоверение за въвеждане в експлоатация, което се издава от главния архитект към съответната община.

Трябва да приготвите някои сертификати, за да получите удостоверението за въвеждане в експлоатация – от ХЕИ (за водата), сертификат от сертифицирана фирма за заземяване, Акт 15 (подписан нагледно от всички проектанти на къщата), всички конструктивни документи за вложените материали.

А докато се извършва грубия строеж на мечтания от вас дом, помислете за интериорния дизайн, за цвета и разположението на мебелите. Ако имате възможност, свържете се с интериорен дизайнер, който да изготви проект специално за вас! А ние от Билдинг Ремонт Строй ООД можем да реализираме вашите проекти, като ни възложите довършителните работи на новата ви къща.

Оставаме на ваше разположение за всякакви въпроси относно предстоящия ви груб строеж и съпътстващите го довършителни работи!

За контакти: 0888 26 27 28, 0886 886 415!

Нека заедно изградим мечтаният от вас дом!


^ Call Now Button 0888 26 27 28