Ремонт на баня

Банята е може би най-малкото, но изключително важно помещение в жилището. Преди да стартирате ремонт на банята, трябва да обмислите добре как искате да изглежда тя след ремонта. Разгледайте предварително снимки на готови проекти за баня, съобразете ги с размера на вашата баня. Големите вериги магазини за плочи и санитарен фаянс предлагат и безплатен 3D проект за баня. Планирайте всичко предварително!

А  какво представлява ремонтът на банята?

Започва се с демонтаж на старата мивка, тоалетна чиния, душ батерията, смесителната батерия и т.н.

Следва разбиване на старата фаянсова облицовка и теракотни плочи. След разбиването, строителните отпадъци трябва да бъдат събрани в чували, натоварени и извозени до депо за отпадъци.

Подменя се старата ВиК инсталация - вертикалните водопроводни щрангове и хоризонтални тръби с нови полипропиленови. Правят се изводи за мивка, тоалетна, душ батерия, сифон.

Ако е необходимо се прави изравнителна мазилка на стените, а на пода – замазка.

Следва лепене на новите плочи – фаянсова облицовка по стените и настилка с теракот на пода. Плочите се фугират със смеси „микро протект”. Този тип смеси предпазват банята от проникване на вода и мухъл през фугите, а също защитават фугите от почерняване.

Ако е необходимо се изгражда борд. Следват монтажите на санитарния фаянс – монтаж на моноблок, монтаж на мивка, монтаж на смесителна батерия, монтаж на душ батерия, душ панел, а защо не душ кабина? Монтаж на огледало, монтаж на шкаф-мивка, монтаж на вана, ако предвиждате такава и др.

В Билдинг ремонт Строй ООД използваме само качествени материали при извършване на СРР. Това на 100% важи и за материалите, които използваме за ремонт на баня. Това са материали на водещи фирми производители и вносители, за които получаваме и съответните сертификати.

Ето и някои идеи за интериор на баня:

1. Екзотична, стилна и ефектна – баня от стъкло

Изберете стъклена мивка, а част от композицията може да бъде в закалено стъкло – това внася екзотика в помещението. При избор на такъв тип мивка е удачно да изберете смесителна батерия със стъклена приставка.  Ако се спрете на плочки в синьо, можете да ги комбинирате със стъклен плот, който може да се използва за санитарни принадлежности. Плотът може да е с метални крачета и да е разположен върху шкаф от плътен тъмен материал.

Важни са и изборът на огледало и осветителни тела. Хубаво е огледалото да е голямо и със затъмнен стъклен блясък. Чрез светлината, цветното стъкло ще блести и ще отразява всяка форма.

При този тип баня имаме изключително успешно съчетание на стъкло, светлина и цветове.

2. Банята ни е малка!!!! Какво от това?

Това, че банята е малка не значи, че не можете да я направите функционална и елегантна.

Нашето предложение за малка баня е следното: изберете фаянсови плочки в светли тонове и хоризонтален тъмен фриз. По този начин пространството оптически се разширява. Мивката нека да е овална и да е разположена върху тъмен плот.

Изберете душ кабина с плъзгащи врати, позиционирайте я в някой от ъглите и я облицовайте я с плочки в по-тъмен нюанс и по този начин ще си направите „баня в банята”. Вместо душ кабина можете да изберете душ панел. Голямото огледало в банята създава илюзията за повече обем.

3. Баня в бяло и червено

Баня в бяло и червено - класика!