Ремонт на баня

Банята е може би най-малкото, но изключително важно помещение в жилището. Преди да стартирате ремонт на банята, трябва да обмислите добре как искате да изглежда тя след ремонта. Разгледайте предварително снимки на готови проекти, съобразете ги с размера на вашата баня. Големите вериги магазини за плочи и санитарен фаянс предлагат и безплатен 3D проект за баня. Планирайте всичко предварително!

Билдинг Ремонт Строй ООД - Ремонт на баня

А  какво представлява ремонтът на банята?

Започва се с демонтаж на старата мивка, тоалетна чиния, душ батерията, смесителната батерия и т.н.

Следва разбиване на старата фаянсова облицовка и теракотни плочи. След разбиването на старите плочки, строителните отпадъци трябва да бъдат събрани в чували, натоварени и извозени до депо за отпадъци.

Подменя се старата ВиК инсталация - вертикалните водопроводни щрангове и хоризонтални тръби с нови полипропиленови. Правят се изводи за мивка, тоалетна, душ батерия, сифон.

Ако е необходимо се прави изравнителна мазилка на стените и замазка на подовете. Хидроизолация за баня се полага при необходимост.

Следва лепене на новите плочки – фаянсова облицовка по стените и настилка с теракот на пода. След лепенето на плочките, те се фугират с фугираща смес „микро протект”. Този тип смеси предпазват банята от проникване на вода и мухъл през фугите, а също защитават фугите от почерняване.

Ако е необходимо се изгражда борд. Следват монтажите на санитарния фаянс – монтаж на моноблок, монтаж на мивката душа, монтаж на смесителна батерия, монтаж на душ батерия, душ панел, а защо не душ кабина? Монтаж на огледало, монтаж на шкаф-мивка, монтаж на вана, ако предвиждате такава и др.

Основните строително-ремонтни дейности при цялостен ремонт на баня:

  • Разбиване на старата настилка от фаянс и теракот;
  • Изграждане на електрическа инсталация;
  • Преработка на ВиК;
  • Преработка на канала;
  • Полагане на хидроизолация и хидроизолационна лента;
  • Настилка с гранитогрес;
  • Фаянсова облицовка;
  • Монтаж на окачен таван;
  • Боядисване със санитарен латекс;
  • Монтаж на аксесоари.

Ние от Билдинг Ремонт Строй използваме само качествени материали при извършване на СРР. Това на 100% важи и за материалите, които използваме за ремонта. Това са материали на водещи фирми производители и вносители, за които получаваме и съответните сертификати.

Ремонт на баня - цени

ВИД СТРОИТЕЛНО-МОНТАЖНИ РАБОТИ (СМР) МЯРКА ЕДИНИЧНА ЦЕНА В ЛВ.

Можете да се запознаете с основните строително-монтажни работи при ремонт на банята и техните цени.

Разбиване на фаянс, теракот, цена за труд м2

10,10

Преработка ВиК, цена за труд и материали точка

96,00

Грундиране с бетон-контакт, цена за труд и материали м2

7,90

Хастар за плочки до 2,0 см., цена за труд и материали м2

48,90

Циментова замазка до 2,5 см., цена за труд и материали м2

48,90

Лепене на фаянс, цена за труд и материали (лепило) м2

70,00-100,00

Лепене на гранитогрес - стандартно редене, цена за труд и материали (лепило) м2

70,00-100,00

Лепене на гранитогрес - диагонално редене, цена за труд и материали (лепило) м2

70,00-100,00

Фугиране на фаянс, теракот, гранитогрес, цена за труд и материали м2

19,80

Окачен таван за баня, цена за труд и материали бр.

380,00

Монтаж моноблок, цена за труд бр.

89,00

Монтаж душ батерия, цена за труд  бр.

90,00

Монтаж смесителна батерия, цена за труд бр.

50,00


За по-подробни цени за ремонт на баня вижте нашата страница с цени.

Идеи за интериор на баня

1. Екзотична, стилна и ефектна – баня от стъкло

Билдинг Ремонт Строй ООД - Ремонт на баня в София
Изберете стъклена мивка, а част от композицията може да бъде в закалено стъкло – това внася екзотика в помещението. При избор на такъв тип мивка е удачно да изберете смесителна батерия със стъклена приставка.  Ако се спрете на плочки в синьо, можете да ги комбинирате със стъклен плот, който може да се използва за санитарни принадлежности. Плотът може да е с метални крачета и да е разположен върху шкаф от плътен тъмен материал. Важни са и изборът на огледало и осветителни тела. Хубаво е огледалото да е голямо и със затъмнен стъклен блясък. Чрез светлината, цветното стъкло ще блести и ще отразява всяка форма.
При този тип баня имаме изключително успешно съчетание на стъкло, светлина и цветове.

2. Банята ни е малка!!!! Какво от това?

Билдинг Ремонт Строй ООД - Цялостен ремонт на баня

Това, че банята е малка не значи, че не можете да я направите функционална и елегантна когато решите да и направите ремонт.

Нашето предложение за ремонт на малка баня е следното: изберете фаянсови плочки в светли тонове и хоризонтален тъмен фриз. По този начин пространството оптически се разширява. Мивката нека да е овална и да е разположена върху тъмен плот.

Изберете душ кабина с плъзгащи врати, позиционирайте я в някой от ъглите и я облицовайте я с плочки в по-тъмен нюанс и по този начин ще си направите „баня в банята”. Вместо душ кабина можете да изберете душ панел. Голямото огледало в банята създава илюзията за повече обем.

3. Баня в бяло и червено

Баня в бяло и червено - класика!

Червеният цвят е цветът на енергията, динамиката, постоянството. Затова когато планирате ремонт на баня използването му като елемент за декор трябва да е много внимателно. Прекаленото използване на червен цвят в банята причинява усещане за тежест. Ето защо, най-важното е да не се прекалява. И това се отнася предимно за малки бани.

Червеният цвят е ярък и доминиращ. Затова е препоръчително при ремонт да не се използва паралелно с други ярки цветове. Най-добрият вариант е банята в червено и бяло с малки черни акценти.

Ако искате да използвате два или три цвята за вашата баня, необходимо е да се придържате към тяхното процентно съотношение. Единият цвят трябва задължително да преобладава, от 70% до 80% от общото цветово присъствие. В никакъв случай не ги комбинирайте в еднакви пропорции.

4. Окачен таван за баня

Перфектният вид на всеки дом включва и банята. Хората често си задават въпроса,когато планират ремонт, как да превърнат уж на пръв поглед обикновеното помещение в нещо по-различно и как да придадате нужното количество очарование.

Нека отговорим на въпроса – нужен ви е окачен таван. Отдавна обикновеното шпакловане и след това измазване с бяла боя не вършат работа. Сега ще ви разкажем за това, което ви е нужно, ако изберете да сложите окачен таван – кой материал е най-подходящ, съображенията, светлината.

При ремонт изберете влагоустойчив материал – все пак говорим за баня.

Така със сигурност ще се предпазите от по-нататъшното влияние на пръските вода и парата. Най-предпочитани за използване заради своя състав са плочките от минерална вата, защото те имат различно съотношение на органични добавки, глина и рециклирана хартия.

Окачен таван на метална права конструкция

Друг подходящ вариант за ремонт на баня е окаченият таван на метална права конструкция. Да, този вариант е по-скъп, но пък точно затова си струва – той е не само издръжлив и влагоустойчив, но и дълготраен.

Таванът трябва да е съобразен с кубатурата и височината на помещението. В случай, че банята ви е ниска, окаченият таван не е най-удачният избор, защото ще се лишите от най-малко 30 см от помещението.

Естествена светлина

Напоследък като допълнителен интериорен акцент с окаченият таван е и светлината. Важно е в банята да има необходимото количество светлина, най-вече в случай, че липсва естествена такава. Затова луничките са най-удачният избор – вие решавате на какво разстояние да са една от друга и колко силно да светят. А можете да изберете и цвета на светлината. Ако не можете да се справите с ремонта сами, винаги можете да прибегнете до услугите на специалист.

Какви са етапите при ремонт на баня?

I етап - Необходимо е да се направи оглед на банята. Огледа за гр. София е безплатен. След което ние ще Ви изготвим оферта. При одобряване на офертата, се подписва договор.

II етап - След подписването на договора, Билдинг Ремонт Строй ще започне ремонт на Вашата баня. Вторият етап обикновено включва следните строително-ремонтни дейности. Започва се с разбиването на старата настилка. Ако е необходимо се преработва ВиК инсталацията и канала. Следва полагане на новата настилка. При желание се монтира окачен таван. Завършва се с боядисване със санитарен латекс. Подробни цени за ремонт на баня можете да видите на нашата страница с цени.

III етап - Третият етап при ремонт на Вашата баня включва монтирането на аксесоари и е по желание. Ние от Билдинг Ремонт Строй предлагаме монтиране на различни аксесоари за банята: монтаж на бойлер, мивка, вана, монтаж на казанче, тоалетна чиния и други. Цените за монтаж на аксесоарите можете да погледнете в нашата ценова листа.

Какви са тънкостите при ремонт на баня?

Независимо от това какъв ремонт на баня ще изберете, необходимо е да се спазят всичките етапи на ремонта. Препоръчително е да помислете за отопляване на пода в банята. За целта може да се монтира специално подово отопление. Не трябва да забравяте и за вентилацията на банята. Вентилацията предотвратява появата на мухъл, влага и на различни бактерии. Ако решите да се доверите на строителна фирма за ремонта, те биха могли да съчетаят вашите желания и необходимото техническо изпълнение за постигане на най-добрият резултат за вашата баня.

Колко струва ремонт на баня?

Разходите за ремонт на баня зависят единствено от това каква баня искате да получите като краен резултат. Частичният ремонт на баня е един икономичен вариант който ще Ви струва по-малко. Един основен ремонт на баня, предполага и повече разходи. За да получите конкретна цена за ремонт на Вашата баня е необходимо да се направи оглед на място.

Ремонтът на банята е сложен процес, който изисква знания и опит. Затова е важно да се доверите на професионалисти, които разбират от дизайн, ремонт и обзавеждане на бани. Те ще ви помогнат да изберете правилните материали, да планирате ремонтния процес и да реализирате вашите желания и идеи за банята. Ние сме строителна фирма с дългогодишен опит, редовни клиенти и отлични препоръки! Основният ни принцип е добросъвестно и взаимно изгодно сътрудничество с нашите клиенти.


4.9/5 (49 гласа)
^ Call Now Button 0888 26 27 28