Цени на PVC дограма

ПВЦ ДОГРАМА ЦЕНИ 2024 г.
ПВЦ дограма София

PVC дограмата е популярен избор за прозорците в много домове и офиси. Тя предлага много предимства, включително добра звукоизолация, енергийна ефективност и дълготрайност. Поръчката на ПВЦ дограма в София изисква известни стъпки, но с правилното ръководство и консултация, може да получите качествена дограма, която отговаря на вашите изисквания.
PVC дограмата е вид прозоречна рамка, изработена от поливинилхлорид (PVC). Този материал е изключително издръжлив и устойчив на различни атмосферни условия, като влага, слънчева светлина и топлина. Дограмата се състои от рамка и стъклопакет.

Предимства на PVC дограмата

Енергийна ефективност
ПВЦ дограмата е изключително енергийно ефективна, тя предотвратява загубата на топлина през стъклото и рамката. Това помага да се намали разходът за отопление и охлаждане на помещението и съответно да се спести енергия и пари.
Дълготрайност и лесна поддръжка
ПВЦ прозорците са изключително здрави и устойчиви на атмосферни влияния, като UV лъчи, влага и корозия. Те не изискват боядисване и редовна поддръжка и запазват своята визия и функционалност за дълъг период от време.
Звукоизолация
ПВЦ дограмата предлага отлична звукоизолация, което помага да се намали нивото на шум от външната среда. Това особено е важно за хората, живеещи в шумни райони или близо до големи пътища.
Разнообразие от цветове и стилове
ПВЦ дограмата е на разположение в голямо разнообразие от цветове и стилове, което ви позволява да изберете тези, които най-добре отговарят на вашия дом или офис.

Избор на PVC профил за прозорци и врати

При избора на PVC прозорци и врати, е важно да се обърне внимание на профила на рамката. Съществуват различни профили на пазара, като DECEUNINCK и KMG които предлагат високо качество, различни ширини и камери за по-добра изолация и стабилност на прозореца.

Deceuninck Zendow 5-камерна дограма

PVC дограма Deceuninck Zendow
Последното поколение прозоречна система на белгийския производител Декьонинк. Това е един от най-популярните профили на пазара. Компанията предлага различни размери на рамката, включително 70мм и 76мм, с голям избор от модерни дизайнерски цветове. Широкият избор от размери позволява на клиентите да персонализират визията на своите прозорци. Тези прозорци са изключително здрави и предлагат отлична звукоизолация и енергийна ефективност:
 • Превъзходна изолация - проектирана с 5 изолационни камери и ширина на профила 70 мм, системата Zendow предлага отлични топлинни характеристики. Според тестовете, коефициентът на предаване на профила (Uf) е 1,3-1,4 W/m²K и е сертифициран за стойността Uf=1,3 W/m²K.
 • Акустични характеристики - в съвременния свят звукоизолацията е много важна за жилищните пространства. Профилната система има вградени 2 камери с производствено вградена звукоизолация, която осигурява по-добра звукоизолация от тези, въведени ръчно. В допълнение, съществуващите характеристики на PVC, както и многокамерната структура на системата превръщат шумната среда в перфектно жилищно пространство, дори на места с висок трафик, които изискват висока степен на звукоизолация.
 • Устойчивост - благодарение на големият избор на продукти, системата отговаря на всяко изискване. Фитингите и профилите за устойчивост предлагат най-добрите решения дори в райони със силен вятър.
 • Опазване на околната среда - вратите и прозорците на системата Zendow осигуряват здравословна среда благодарение на високата си степен на изолация, както и на характеристиките си като дълголетие на продукта, лесна поддръжка, 100% рециклиране и преработка в края на жизнения цикъл.

Deceuninck Legend 6-камерна дограма

Deceuninck Legend ПВЦ дограмаСистемата Legend е проектирана с 6 изолационни камери с ширина на профила 80 мм. Като се има предвид критерият за висока производителност, те са проектирани по такъв начин, че да осигурят топлина, звук и здравина и уплътнителни свойства на прозореца. 
 • Висока степен на топлоизолация - за да ви осигури възможно най-висока топлоизолация, системата Legend на Декьонинк е проектирана така, че да включва възможно най-много важни строителни елементи. Тази 6-камерна изолационна система, с ширина на профила 80 мм, с 3 уплътнения (едно в средата), предлага много нисък коефициент на топлопроводимост (Uf) от 1,17 W/m²K. Системата Legend с ширина 80 мм предлага възможност за на стъклопакет 44 мм, което от своя страна предлага ниски стойности Uf=0,6-0,7 W/m²K. Благодарение на коефициента на проводимост както на профила, така и на стъклопакета, получаваме по-висока стойност Uw = 0,95 W/m²K.
 • Устойчивост - профилите използвани в системата Legend, осигуряват повишена издържливост. Според изчисленията на съпротивлението в райони, засегнати от силен вятър, тази система дава възможност за изграждане на прозорци с по-голяма площ от класическите.
 • Остъкляване - стъклопакетите с дебелина: 24 могат да се използват както за врати, така и за прозорци; 30; 36; 44 и 52 мм. Системата Legend от Deceuninck предлага богата цветова палитра за всички вкусове. Стойностите на Uf варират в зависимост от размера на остъклената повърхност, както и от характеристиките на стъклото.

KMG

Изработен по австрийска технология KMG профила представя характеристиките на качествените ПВЦ профили:

 • повишена устойчивост на факторите на околната среда (UV лъчи, корозия, висока влажност);
 • отлични резултати при топло- и звукоизолацията, усъвершенствана уплътнителна система;
 • екологични профили, които не съдържат олово;
 • дебелината от 3 - 2,8 мм във външната стена на профила, го категоризира в категорията на профилните системи клас А.
 

Избор на стъклопакет

Освен профила, стъклопакетът е също важна част от PVC прозорците. Той осигурява енергийна ефективност и звукоизолация. При избора на стъклопакет трябва да се обърне внимание на следните параметри:

Двоен стъклопакет

Двоен стъклопакет се състои от две стъкла, разделени от въздушни или аргонови празнини. Той предлага добра енергийна ефективност и звукоизолация, и е подходящ за повечето жилищни сгради.

Троен стъклопакет

Троен стъклопакет предлага още по-добра енергийна ефективност и звукоизолация, тъй като се състои от три стъкла и две въздушни или аргонови празнини. Той е препоръчителен за сгради в шумни райони или за хора, които търсят максимална енергийна ефективност.

Цени на ПВЦ дограмата

Цените на PVC дограмата варират в зависимост от различните фактори, като размери, тип на стъклопакета и дизайн на прозорците. 

 

PVC Дограма - Вариант 1

PVC Дограма цени - Вариант 2PVC Дограма - Вариант 3

PVC Дограма - Вариант 4

PVC Дограма - Вариант 5

PVC Дограма - Вариант 6

 

PVC Дограма - Вариант 7

PVC Дограма - Вариант 8

PVC Дограма - Вариант 9

PVC Дограма - Вариант 10

PVC Дограма - Вариант 11

PVC Дограма - Вариант 13

Тези цени са само примерни и могат да варират в зависимост от вашия регион. За конкретни цени на стъклопакет или комарници, моля свържете се с нас, за да получите оферта според вашите нужди. 

Варианти PVC Дограма

Според броя крила, прозорците се разделят:

 • еднокрилни - най-често се срещат в кухнята;

 • двукрилни - най-разпространено приложение е в спалята или дневната;

 • трикрилни - обикновено се използват в дневните стаи;

 • четирикрилни - се използват в съвременни модерни къщи.

Избора на броя крила зависи от размера на отвора и предпочитанията на клиента. При голям отвор може да бъде монтиран както фиксиран прозорец без нито едно крило, така и тежка четирикрилна конструкция. Крилата могат да са фиксирани или да се отварят в различни посоки.

Според вида на отваряне, съществуват следните видове прозорци:
 • Витрина - фиксирани, неотваряеми прозорци. Препоръчва се да се монтират в помещения, в които не е необходима вентилация.
 • Отваряне по вертикална ос.
 • Отваряне по хоризонтална ос.
 • Плъзгащи се врати и прозорци.

Монтаж на PVC прозорците

Монтажа на PVC прозорците е от съществено значение за тяхната функционалност и ефективност. Винаги е препоръчително да се доверявате на професионалисти, които имат опит в инсталирането на прозорци. Те ще се погрижат за правилната подготовка на отворите, монтажа на рамката и стъклата, както и за уплътненията и финалните докосвания. Ние от Билдинг Ремонт Строй, предлагаме бърз и качествен монтаж на дограма в цяла София!

 

^ Call Now Button 0888 26 27 28