Ремонт на къща

Основен ремонт на къща или частичен такъв? Всичко зависи от състоянието на къщата, която искате да ремонтирате. Ако сте си купили  стара къща, която искате да превърнете в дома на мечтите си, най-вероятно ще има нужда от основен ремонт. В този случай най-добре  за вас ще бъде да наемете фирма за ремонт на къща.

Ремонт на къщаПри основен ремонт на къща, работата е много, а като използвате услугите на фирма, вие сте освободени от загуба на време, свързано с доставката на материали, търсене на майстори и нервите покрай несериозните работници, на които може да попаднете. А накрая ще получите и гаранция за извършената работа - поне така практикуваме ние от Билдинг Ремонт Строй ООД.

Ремонтът на къщата можем да разделим условно на три части: Вътрешни строително-ремонтни работи (СРР), външни строително-ремонтни работи и СРР на дворното пространство.

Към вътрешните СРР се включват всички ремонтни дейности,описани в категория вътрешни ремонти и ремонт на апартамент, а именно:

  • Зидария, замазки, мазилки
  • Шпакловки, грунд, латексово боядисване, лепене на тапети
  • Услуги с гипсокартон – преградни стени, декоративни фигури
  • Лепене на плочки – фаянс, теракот, гранитогрес, камък
  • Преработка или изграждане на ВиК, монтаж на санитарен фаянс
  • Електроинсталация –преработка на стара или изграждане на нова ел. инсталация

Характерно при къщата е, че може да се изгради отоплителна инсталация /камина с водна риза, с котел на пелети, еко брикети, дърва, въглища и др.

Вътрешен ремонт на къщаВъншни строително-ремонтни работи на къща

Нашият съвет: ако планирате събаряне на стени или изграждане на нови, не забравяйте да се консултирате с инженер конструктор!

Да се върнем към външните строително-ремонтни работи. Хубаво е, когато започвате ремонт на къщата, да направите и топлоизолация. По този начин спестявате около 50% от разходите за отопление през зимния сезон. За да бъде ефективна топлоизолацията, тя трябва да бъде направена на цялата сграда, не само на един етаж например, защото така може да се образува конденз. Много е важно топлоизолацията да се направи професионално и да се използват качествени материали! Върху топлоизолацията може да се нанесе мазилка, а освен нея може да се направи цокъл с гранитогрес,  камък, напр. гнайс и др.

Билдинг Ремонт Строй ООД - ремонт на къщаКъм външните СРР на една къща се включва и ремонт или изграждане на покрива. Покривът е т.нар. пета фасада, така че, ако планирате строително-монтажни работи, свързани с него, задължително се консултирайте със специалист. Повече информация какво включва ремонтът на покрива можете да намерите тук.

Вътрешните строително-ремонтните работи на къща се припокриват с тези на апартамент. Ако сте собственик на къща, вие може би разполагате с двор. В този случай е хубаво да помислите и за неговия външен вид. Все пак това е мястото, където релаксирате в топлите пролетни и летни дни, мястото, където се събирате със семейството и приятелите си.

Ако имате представа как искате да изглежда вашето дворно пространство, значи може да се пристъпи към действие. Ако ви е необходима консултация, обърнете се към екипа на Билдинг Ремонт Строй ООД.

Работата по дворното пространство също е разнообразна и има своите тънкости – може да се направят пътеки с подово отопление, за да не се задържа сняг през зимата и да не се заледяват пътеките; да се изгради ел инсталация и да се монтират осветителни тела в цялата градина. Възможно е терасиране на градината, изграждане на ниски подпорни стени, ограда и др.

Билдинг Ремонт Строй ООД - ремонт на къща2Билдинг Ремонт Строй ООД - ремонт на къща3

Работата по дворното пространство също е разнообразна и има своите тънкости – може да се направят пътеки с подово отопление, за да не се задържа сняг през зимата и да не се заледяват пътеките; да се изгради ел инсталация и да се монтират осветителни тела в цялата градина. Възможно е терасиране на градината, изграждане на ниски подпорни стени, ограда и др.

Около барбекюто може да бъде изграден малък скален кът, съчетан с тревна площ, цъфтящи храсти или алпийска растителност. А защо не и детска пързалка или люлка за най-малките обитатели на къщата?

Искате да ремонтирате вашата къща? Желаете да посрещнете лятото в приказно красивия си двор? Имате идея или пък ви е необходима консултация? Обадете се за оглед на телефон 0888 26 27 28! Билдинг Ремонт Строй ООД има опит в извършването на СРР на къщи и изграждането на дворното пространство . Свържете се с нас, нека заедно обсъдим вашите идеи свързани с къщата и градината!


4.9/5 (375 гласа)
^ Call Now Button 0888 26 27 28